Steak fajita quesadillas

Steak fajita Quesadillas is een heerlijke maaltijd. Het is een lichtpittige recept.
In plaats van biefstuk kan je dit ook vervangen door kip of kalkoenvlees of tofoe-reepjes, net waar je zin in hebt.
Als je niet met je handen de tortilla’s plat wilt drukken, gebruik dan een kleine pan met water. Zet deze op de tortilla’s en de quesadillas worden goed samengevoegd door de kaas.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij en notenvrij.

voor 2 personen

Ingrediënten:
2 glutenvrije tortilla’s (ik heb de wraps van Schar gebruikt)
1 biefstuk, in dunne plakken gesneden
⅓ deel groene, gele en rode paprika, in dunne reepjes gesneden
1 ui, in dunne reepjes gesneden
75 gram vers geraspte extra belegen kaas
1½ eetlepel fajita kruidenmix (klik)
1 eetlepel olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-18 minuten
Verder nog nodig: 2 koekenpannen, schaaltje om het vlees te marineren, bord

Bereiding:
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe ze in een schaaltje en strooi er een halve eetlepel fajita kruidenmix erover.
Giet er wat olie bij en meng alles goed doorelkaar.
Zet het even apart.
Snijd de paprika in drieën en neem van elke paprika 1 stuk en snijd deze in dunne reepjes.
Halveer de ui en snijd hem in dunne reepjes.
Rasp de kaas en zet deze even opzij.
Pak een koekenpan en verhit wat olie in de pan.
Voeg de biefstukreepjes erbij en roerbak deze 5 minuten.
Schep na 5 minuten de biefstukreepjes uit de pan op een bord.
Voeg weer wat olie toe in de pan en roerbak hierin de paprikareepjes en de uireepjes voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de biefstukreepjes erbij en roer alles goed doorelkaar.
Pak nu de andere koekenpan en leg er een tortilla/wrap in de pan en verhit hem.
Draai hem om zodra hij bruine plekken krijgt.
Doe dat ook met de andere kant en zodra hij bruin begint te worden leg je deze tortilla even apart.
Doe dat ook met de tweede tortilla.
Als je deze opdraait, dan schep je de biefstukreepjes en het paprikamengsel op de tortilla.
Strooi de kaas erover en pak de andere tortilla en druk je met je handen (met een pannenlap) de tortilla dicht, zodat de kaas snel smelt.
Zodra de kaas gesmolten is haal je de quesadillas uit de pan op een bord of snijplank en snijd je hem in vieren.
Serveer de quesadillas eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.