Stamppot prei met noten en kaas is een volledige vegetarische maaltijd. De combinatie van prei, aardappelen, ui, walnoten en blokjes kaas is echt lekker. Het recept zelf is klaar zodra de aardappelen gaar zijn. Dan nog even stampen en vervolgens alles goed door elkaar mengen en smullen maar.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kg aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
boter
1 ui, gepeld en fijngesnipperd
100 gram fijngehakte walnoten
1 theelepel kerriepoeder
1 kg prei, in dunne ringen gesneden
250 gram belegen kaas, in blokjes gesneden
scheutje kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen peper
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan en hapjespan
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp de aardappelen.
Voeg de kokosmelk en een klontje boter aan de gestampte aardappelen toe en maak er puree van.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit wat boter in een hapjespan en fruit daarin de ui lichtgeel.
Voeg de walnoten en kerriepoeder toe en laat deze even meebakken.
Voeg de preiringen toe, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze 5 minuten zachtjes meebakken.
Voeg tot slot de blokjes kaas toe en bak deze ook even mee.
Schep het preimengsel door de puree en doe de stamppot prei in een schaal en dien het direct op.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl