St.-Jakobsschelpen en shii-take roergebakken

St.-Jakobsschelpen en shii-take is een roerbak recept. Binnen 10 minuten heb je een complete maaltijd op je tafel staan. De smaak is friszuur, waarbij ook de gember en knoflook goed naar voren komt.

voor 4 personen

Ingrediënten:
5 eetlepel olie
12 st-jakobsschelpen, gehalveerd
200 gram shii-take
2 struikjes jonge paksoi of 1 grote paksoi, grof gesneden
40 sugar snaps, gehalveerd
2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 teentje knoflook, geplet
sap van een halve limoen
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten

Bereiding:
Verhit de olie in een wok en doe de st.-jakobsschelpen erbij.
Schep ze een minuut om, voeg dan de shii-take, paksoistelen en sugar snaps toe.
Roerbak deze 30 seconden.
Voeg de gember, knoflook en paksoibladeren toe.
Doe er 1 – 2 eetlepels water bij en roerbak alles een minuut.
Voeg het limoensap toe en maak het op smaak met zout en peper.
Meteen opdienen met rijst of rijstemie.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.