Spruiten met balsamico-azijn en honing kwam ik tegen op internet en het leek me lekker. Ik heb het inmiddels twee keer gemaakt. De eerste volgens het recept en dat vond ik zo zo, niet echt om te gillen. Daarom een tweede keer gemaakt en nu meer naar mijn eigen zin en dat beviel beter. Dat is dit recept geworden.
De spruiten zijn heerlijk knapperig en de combinatie balsamico-azijn en honing met wat zout is een heerlijke combinatie.
We hebben de spruiten gegeten met krieltjes uit de oven. Makkelijker kan het haast niet, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan: de krieltjes gaan gewoon samen tegelijk met de spruiten (wel apart in een ovenschaal) in de oven.
We hebben heerlijk gegeten en dit recept gaan we vaker eten.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs. Veganisten kunnen dit recept ook eten als ze de honing vervangen door bijvoorbeeld ahornsiroop of een siroopsoort die ze lekker vinden.
voor 4 personen
Ingrediënten:
750 gram verse spruiten, schoongemaakt, kontje eraf gesneden en gehalveerd
+ 1 eetlepel rode balsamico-azijn
1½ eetlepel honing
olie
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 keer 20 minuten en 1 keer 15 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Doe wat olie in de ovenschaal en wat zout.
Doe de spruiten in de ovenschaal en schep deze goed door de olie/zout.
Zet de ovenschaal onafgedekt in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Na de 20 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en sprenkel je wat rode balsamico-azijn over de spruiten.
Schep alles even goed door elkaar.
Voeg nu de 1½ eetlepel honing erbij en schep deze goed door de spruiten.
Dek de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie of een siliconedeksel en zet de ovenschaal afgedekt terug in de warme oven voor 15 minuten.
Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en roer alles even goed door elkaar.
Serveer de spruiten met gekookte aardappelen of gebakken krieltjes of aardappelschijfjes.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dit lijkt me een heerlijk recept, weer eens een andere manier om spruiten te bereiden!
Dat was mijn idee ook Judy.