Het was weer tijd voor een nieuw recept. Omdat we een spitskool in huis hadden, werd het een spitskoolsoep. Samen met een ui, tomaten en bruine linzen heb je een heerlijke, simpele en een gezonde maaltijdsoep op tafel.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 spitskool, gehalveerd en in (zeer) dunne reepjes gesneden
1 grote ui, grof gesnipperd
3 grote tomaten, grof gesnipperd
750 ml heet water
2 groentebouillonblokjes
1 kopje bruine linzen, geweekt in water
olie
Kruiden:
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel pikante paprikapoeder
1/2 theelepel kerrie djawa (klik)
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde bieslookstukjes
1 theelepel gedroogde peterselie
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde bonenkruid
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Voorbereidingen braadpan: 15 minuten
Bereidingstijd slowcooker: op low 6-8 uur of op high voor 4 uur
Verder nog nodig: braadpan, slowcooker, staafmixer, maatbeker, zeef, soepborden of soepkommen
Bereiding:
Week de bruine linzen voor 15 minuten in een kopje met koud water.
Na 15 minuten giet je het water af in een zeef en zet je dit apart.
Snijd de spitskool in (zeer) dunne reepjes en zet deze apart.
Snijd de ui en tomaten grof in blokjes.
Doe wat olie in de braadpan en bak de ui aan totdat ze glazig zijn.
Voeg dan de gesneden spitskoolreepjes erbij en roerbak deze voor plusminus 10 minuten.
Voed dan de tomaten erbij en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Pak de maatbeker en giet hier heet water in en los de bouillonblokjes hierin op.
Voeg alle kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Giet het bouillonmengsel met de kruiden in de slowcooker.
Schep de spitskoolmengsel in de slowcooker, samen met de bruine linzen.
Meng alles goed door elkaar.
Zet de slowcooker aan op high voor 4 uur of low voor 6-8 uur.
Na 4 uur (low) of 6-8 uur (high) schep je wat spitskool uit de slowcooker op een bord en zet deze even apart.
Pak de staafmixer en maal alles fijn in de slowcooker.
Schep de spitskool die je apart had gezet weer terug in de slowcooker en laat de soep nog paar minuten staan pruttelen.
Zet na die paar minuten de slowcooker uit.
Verdeel de soep over soepborden of soepkommen en serveer het eventueel met wat brood.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Hee, een vernieuwd uiterlijk van je site! Mooi! En de soep lijkt me heel lekker.
Dank je Judy.
Overigens kan je met knopje linksonder de site, de site op een witte achtergrond terugzetten.