Spinaziesoep met okra

Ook dit is een recept uit de Indiase keuken. Het is een licht pittig gerecht. Omdat de groenten in kleine stukjes zijn gesneden is de soep snel gemaakt. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept. Het is makkelijk om te maken en de soep smaakt goed.

Nog even een uitleg wat okra is: okra is de onrijpe vrucht van Abelmoschus esculentus, een overblijvende plant, die wordt gebruikt als groente. De naam Abelmoschus is afgeleid van het Arabische “abu-l-mosk” (wat ‘vader van muskus’ betekent), vanwege de naar muskus ruikende zaden. (uitleg komt van wikipedia).
Okra kan je kopen bij de Turkse toko’s en ze liggen in de diepvries, maar als het seizoen daar is zou je ze misschien ook nog vers kunnen kopen.


Voor 4-6 personen

Ingrediënten:
600 gram verse spinazie, gewassen en uitgelekt
1 grote ui, grof gesneden
1 grote wortel, in plakjes gesneden
15 sperziebonen, in stukjes van 3 cm gesneden
10 okrapeulen, in stukjes van 2 cm gesneden (houd wat plakjes achter voor sier in de soep)
2 rode chilipeper, ontzaad en grof gesneden
1-2 knoflookteentjes, grof gesneden
700 ml heet water
1½ groentebouillonblokje
1 blik kokosmelk van 400 ml
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15-18 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: soeppan, staafmixer of keukenmachine

Bereiding:
Doe wat olie in de pan en verhit dat.
Roerbak hierin de ui, knoflook, wortel, sperziebonen en de okra voor 5 minuten.
Voeg dan de uitgelekte spinazie en de chilipeper erbij en bak alles nog eens 5 minuten.
Kook ondertussen het water.
Los in het gekookte water de bouillonblokjes en giet de bouillon over de geroerbakte groenten.
Breng alles aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine.
Voeg de kokosmelk erbij en roer dat goed door de soep.
Maak de soep af met zout en zwarte peper.
Verdeel de soep over 4-6 soepkommen of borden.
Serveer de soep met wat plakjes okra.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.