Spinazierisotto

In het Italiaans heet dit recept: ‘Risotto con gli Spinaci”. Dit is een heerlijke combinatie: spinazie, kaas en rijst. Verder is het recept vegetarisch. Over het recept heb ik eigenlijk maar weinig te vertellen: het is veel (roer)werk en het is heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500-600 gram spinazie
100 gram boter
50 gram Parmezaanse kaas, versgeraspt
1 dikke ui, fijngehakt
350 gram risottorijst (vialone nanorijst of carnaroli of arborio)
1 liter groentebouillon (1 liter gekookt water + 2 blokjes groentebouillon in opgelost)
mespunt versgeraspte nootmuskaat

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 30-35 minuten
Verder nog nodig: staafmixer of keukenmachine, 2 pannen, steelpan, maatbeker voor de bouillon, soeplepel

Bereiding:
Was de spinazie en laat de blaadjes met het aanhangende water in een pan met deksel snel slinken.
Laat de spinazie goed uitlekken en pureer ze met een staafmixer of in een keukenmachine.
Verhit de helft van de boter in een steelpan en roer er 2 eetlepels kaas, spinazie, de nootmuskaat.
Zet het mengsel even apart.
Verhit in een grote pan de helft van de resterende boter en fruit hierin de ui zachtjes gaar.
Voeg de rijst toe, roer 5 minuten en doe er soeplepel na soeplepel de kokende bouillon bij: roer totdat alle vocht is opgenomen voordat de volgende soeplepel toevoegt.
Roer na 15 minuten de spinazie erdoor en laat alles nog eens paar minuten zachtjes pruttelen.
Roer er de resterende boter en de kaas door en dien de risotto direct op.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.