Spinaziepizza

Een overheerlijke pizza met een andere soort beleg erop dan wat ik normaal er altijd op doe. Mochten kinderen geen spinazie lusten, dan zou je het op zo manier kunnen proberen. Helaas is dit recept niet lactosevrij, maar je kan natuurlijk ook gewone Hollandse belegen of oude kaas erop doen. Dan is hij wel lactosevrij. Voor de vegetariërs die geen dierlijke stremsel willen gebruiken (zoals mijn man), bij AH is een brie (met de rood/witte verpakking en het goedkoopste) te koop met plantaardige stremsel. Dat heb ik gebruikt om deze pizza voor mijn man te gebruiken (zie foto rechts). Hij vond de pizza erg lekker smaken. Ik mocht het vaker maken.

links met mozzarella en rechts met brie
links met mozzarella en rechts met brie

voor 2 pizza’s

Ingrediënten pizzadeeg:
500 gram bloem* of broodmeel*
250 ml niet al te koud water
4-5 eetlepels olie
¼ theelepeltje zout
20 gram bakpoeder

Ingrediënten saus:
500 ml gezeefde tomaten
zout en peper naar smaak

Ingrediënten beleg:
2 kilo verse spinazie
2-4 gekneusde knoflookteentjes
4 eetlepels pijnboompitjes
20-30 zwarte olijven
440 gram mozzarella (let op: controleer of dit echt glutenvrij is)
geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: 2 bakplaten, 2 kommen voor het deeg en saus, hapjespan
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg goed zodat het een gladde bal wordt.
Smeer de bakplaten in met wat olie en druk het deeg uit op de bakplaten.
Prik met een vork hier en daar het deeg in.
Maak dan de saus: meng alle ingrediënten in een kom en giet het op het deeg en verdeel het over de hele pizza.
Doe wat olie in de hapjespan en bak hierin de pijnboompitjes en de gekneusde knoflook.
Zodra de pijnboompitjes beginnen te verkleuren voeg je de spinazie toe.
Laat dit al roerend koken totdat de spinazie is geslonken.
Breng het op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg hier en daar stukjes mozzarella op de pizza en dan over de hele pizza hier en daar plukjes spinazie.
Leg er dan weer, verdeelt over de hele pizza plukjes mozzarella op de pizza en maak de pizza af verdeelt over de hele pizza hier en daar zwarte olijven.
Strooi er Parmezaanse kaas overheen en zet de pizza voor 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept

* het betreft hier om glutenvrije bloem en glutenvrij broodmeel

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.