Spinazie met ei is makkelijk recept om te maken. Ideaal als je niet echt veel zin hebt om te koken, maar wel iets gezonds wil eten.
Het is een heerlijk, simpel en gezond gerecht en het heeft ons goed gesmaakt.
Je kunt dit als lunchgerecht eten, maar ook als je het samen met rijst of aardappelen serveert als een complete maaltijd eten.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en vegetarisch.
voor 2-4 personen
Ingrediënten:
400 gram verse spinazie, gewassen en uitgelekt
1 ui, in stukjes gesneden
3 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
2 bosuitjes, in ringen gesneden
10 cherry tomaten, gehalveerd
1 rode paprika, ontzaad en in stukjes gesneden
4 eieren
olie om in te bakken
Kruiden:
½ theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel paprikapoeder
¼ theelepel chilipoeder
‘½ theelepel gedroogde citroentijm
1 knoflookteentje, uitgeperst
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10-12 minuten
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, schaaltje voor de eieren
Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan en roerbak hierin de ui, champignons en bosuitjes voor 2 minuten op een niet al te hoge vuur.
Voeg de paprikastukjes erbij en roerbak deze ook 3 minuten.
Voeg dan de spinazie erbij en roerbak deze totdat ze zacht zijn geworden.
Voeg de gehalveerde cherrytomaten erbij en roer alles even goed door elkaar.
Zet het vuur wat lager en breek de vier eieren, een voor een de eieren op de spinaziemengsel.
Leg de deksel op de pan en stoof de eieren in 15-20 minuten of totdat ze gaar zijn.
Serveer de spinazie met ei over vier borden als lunchgerecht of met rijst of aardappelen als een complete maaltijd.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl