Omdat het herfst is, dacht ik om een zogenaamde herfsttaart te maken. Met speculaaskruiden, want dat hoort gewoon bij de herfst (en de winter trouwens, vind ik).
Hier is de taart goedgekeurd, ze vinden hem lekker. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over deze taart. Hij is lekker.
voor 1 grote taart
Ingrediënten:
300 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
300 gram boter
300 gram suiker
6 eieren
1 eetlepel speculaaskruiden
2 grote appels, geschild en in vieren gesneden en dan in dikke plakjes
200 gram blauwe bosbessen
handje vol amandelschijfjes
handje vol pecannoten, gebroken
suiker en kaneel voor de appelschijfjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 80-90 minuten
Verder nog nodig: een grote bakblik, bakpapier, zeef, vergiet
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het meel, de speculaaskruiden de boter en de suiker en de eieren met elkaar en zet even apart.
Schil de appels en snijd ze in vieren en dan weer in dikke plakjes.
Doe ze in een vergiet en strooi er wat suiker en kaneel over.
Was de bosbessen en laat ze even uitlekken
Breek de pecannoten in kleine stukjes.
Voeg de bosbessen en de pecannoten bij het deeg en meng dat goed door elkaar.
Giet het deeg over in het bakblik en steek dan de appelschijfjes in het deeg.
Strooi dan de amandelschijfjes over de taart heen.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 80-90 minuten.
Controleer of de taart gaar is met een satéstokjes.
Is de taart klaar, haal hem dan uit de oven en laat hem afkoelen.
Serveer hem eventueel met wat poedersuiker of een dot slagroom.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dank je Titia.
Het was heerlijk. Precies goed.
Dank je wel.
Groeten Titia
Wie weet Titia. 😉
Dit lijkt mij erg lekker. Ga je deze met de kerst maken?
Groeten Titia