Speculaaskruiden

Dit is een recept om zelf speculaaskruiden te maken. Voordeel is dat je precies weet wat er in zit. Een ander voordeel is dat je het mengsel kunt aanpassen aan je eigen smaak.
Deze hoeveelheid is geschikt voor in een kruidenpotje.

speculaaskruidenvoor ongeveer 20 gram

Ingrediënten:
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
½ eetlepel kardemom
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
½ theelepel anijspoeder (bij AH zijn zakjes met anijspoeder (klik) te koop)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen fijne sinaasappelschil

Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: een leeg kruidenpotje, 2 schalen, zeef

Bereiding:
Meng alle kruiden in een schaal en zeef dan de speculaas kruidenmix boven een andere schaal, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Schep het over in een schoon kruidenpotje.
Bewaar het op een droge plek.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.