Dit is een recept om zelf speculaaskruiden te maken. Voordeel is dat je precies weet wat er in zit. Een ander voordeel is dat je het mengsel kunt aanpassen aan je eigen smaak.
Deze hoeveelheid is geschikt voor in een kruidenpotje.
voor ongeveer 20 gram
Ingrediënten:
2 eetlepels kaneel
1 eetlepel gemberpoeder
½ eetlepel kardemom
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel nootmuskaat
½ theelepel anijspoeder (bij AH zijn zakjes met anijspoeder (klik) te koop)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen fijne sinaasappelschil
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: een leeg kruidenpotje, 2 schalen, zeef
Bereiding:
Meng alle kruiden in een schaal en zeef dan de speculaas kruidenmix boven een andere schaal, zodat er geen klontjes meer in zitten.
Schep het over in een schoon kruidenpotje.
Bewaar het op een droge plek.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl