Mijn site bestaat was jarig. Hij bestaat nu 8 jaar en daarom heb ik een taart gebakken. Eigenlijk hadden we gewoon zin in een taart, maar we hadden toch een speciale gelegenheid. Het is een speculaas appeltaart geworden.
Dit is een simpele basistaart met 2 extra ingrediënten, namelijk speculaaskruiden, een appel en wat geschaafde amandelen. Een taart hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn. Als het maar lekker is. En deze taart is lekker!
Op de foto links, zoals hij er uitzag toen hij uit de oven kwam en afgekoeld was en op de rechter foto zie je de binnenkant van de taart. Hij is goed gaar en mooi gerezen.
voor 1 ronde taart van 20 cm
Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik heb glutenvrij zelfrijzend bakmeel van het merk Doves Farm gebruikt)
250 gram suiker
250 gram (room)boter
5 eieren
1-2 grote dikke appel(s), geschild en in stukjes gesneden
1 theelepel speculaaskruiden + 1 eetlepel suiker (voorbij de appelstukjes)
1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden
wat geschaafde amandelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: ronde bakvorm van 20 cm, bakpapier, schaal, mixer, steelpannetje, vergiet
Oven voorverwarmen: 180 graden (hetelucht)
Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Breek de eieren in een schaal en voeg hier de suiker toe.
Mix het met een mixer totdat de eieren lichtgeel verkleuren.
Voeg bij het meel de eetlepel (of meer) speculaaskruiden erbij.
Doe nu lepel per lepel het meel erbij.
Zodra het meel goed is opgenomen door het eimengsel giet je de gesmolten boter toe.
Meng alles goed door elkaar, de boter moet echt opgenomen zijn.
Doe de stukjes appels in een vergiet en strooi hierover de speculaaskruiden en de suiker.
Zorg ervoor dat appelstukjes goed bedekt zijn.
Meng nu de appelstukjes door het cakebeslag.
Giet het deeg over in de rondebakvorm en strooi er wat geschaafde amandelen over.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.
Na de 60 minuten controleer je of de taart gaar is.
Zo nee, bak het dan met 5 minuten per keer langer en controleer het weer.
Zo ja, haal de taart uit en oven en laat de taart afkoelen.
Serveer de taart zo of geef er wat slagroom bij.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ik wist dat je site al lang bestaat, maar zo lang? Gefeliciteerd!!!
En die taart ziet er ook heerlijk uit.
Ja, al zo lang. Dank je. 🙂
Gefeliciteerd met de verjaardag van het Glutenvrije Kookhoekje! De taart ziet er heerlijk uit!
Dank je Judy. 🙂