Soesjes

Soesjes zijn niet echt moeilijk om te maken. Je moet er alleen tijd voor nemen.
Het deeg wordt al kokend gemaakt. Dan leg je met 2 eetlepels hoopjes op een bakblik en je bakt ze en na 45 minuten zijn de soesjes klaar.
Je kunt ze vullen met slagroom of met hartige vulling, zoals de zalmmousse. Ik had dit recept nodig voor soesjes met zalmmousse (klik).

voor ongeveer 12 soesjes

Ingrediënten:
55 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
2 eieren
snufje zout
100 ml water
50 gram boter

Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: pan, keukenmachine, spuitzak met kartelmond, bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Zeef het meel.
Breng het water met de stukjes boter en het zout snel aan de kook.
Voeg het meel in één keer toe en roer totdat er een gelijkmatige deegbal ontstaat.
Zodra de deegbal de wand van de pan loslaat haal je de pan van het vuur.
Laat de massa in een bak met koud water enkele minuten afkoelen.
Roer dan de eieren één voor één door het deeg heen.
Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei door het deeg goed is opgenomen.
Roer zo lang tot het deeg er van glanst en in stukken van de lepel valt.
Vorm met 2 lepels ongeveer 12 hoopjes op de bakplaat.
Bak de soezen in ongeveer 40-45 minuten goudbruin in het midden van de oven en laat ze als ze klaar zijn nog even 5 minuten bijkomen in de oven met de deur open.
Deze soesjes kan je vullen met zoete en hartige vulling.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Soesjes

  1. Dankje voor je reactie. Die bakfiets is onmisbaar, maar geeft ook leuke reacties op straat 😀
    Jij hebt ook een gezellig blog. Grappig om te zien dat we in een vergelijkbaar schuitje zitten wat betreft vegetarisme!

Laat een reactie achter op Johanna Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.