Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Zoals ik al eerder bij het recept van de citroenpasta (klik) had geschreven, zou ik nog paar recepten maken met de citroenpasta. Dit is het eerste recept met citroenpasta. Een slagroomtaart in 4 lagen met daartussen citroenpasta. Mooi afgewerkt met slagroom en amandelschaafsels en aardbeien. Ik heb 2 foto’s gemaakt van de taart. Eentje zoals hierboven beschreven en eentje waar ik met wat suikergoed in de vorm van clowntjes heb versierd. Een zogenaamde verjaardagstaart voor kleine kinderen. Gewoon om een idee te geven wat je met dit soort taarten kan doen. Uiteraard kun je de citroenpasta vervangen door slagroom of jam.
voor 1 taart
Ingrediënten voor 2 lagen:
2 x 200 gram zelfrijzend bakmeel*
2 x 200 gram suiker
2 x 200 gram boter
2 x 4 eieren
Verder nog nodig:
citroenpasta
10 aardbeien, doormidden gesneden
1 bakje verse ongeklopte slagroom
1-2 eetlepels suiker voor de slagroom
1 zakje van 200 gram geschaafde amandelen
1 eetlepel chocoladeschaafsel (gewoon een pure chocoladereep met een scherp mes dun afsnijden of afschillen)
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: 2 ronde bakvormen, een schaal om te taart te serveren
Oven voorverwarmen: 190 graden
Bereiding:
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe, de boter goed door het eiermengsel mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.
Bak de taarten in een voorverwarmde oven en laat ze na afloop afkoelen.
Als de taarten koud zijn, snijd ze dan voorzichtig doormidden.
Smeer tussen de lagen een flinke laag citroenpasta, stapel zo de taart tot de laatste laag erop zit.
De bovenste laag niet insmeren met de citroenpasta.
Om de citroenpasta wat minder dun te maken, zet je de taart voor iets van 3-4 uur in de koelkast.
Nog beter is het om de taart een nacht in de koelkast te laten staan, zodat de citroenpasta ook in het deeg kan trekken.
Klop de slagroom op met wat suiker.
Haal de taart uit de koelkast en smeer hem helemaal in met slagroom.
Je mag de cake niet meer zien.
Druk heel voorzichtig met de hand gevuld met amandelsschaafsels op de zijkant van de taart.
Spuit dan met een slagroomspuit wat toefjes op de taart.
Snijd de aardbeien doormidden en leg dat tussen de toefjes.
Strooi als laatste de chocoladeschaafsels over de taart heen en leg dan op het middelste toefje paar hazelnoten of iets anders.
Bron: eigen recept
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.
* het betreft hier glutenvrij meel
Dat ziet er lekker uit, liefst een 4 lagen taart.