Sjalotten in het zuur leek me een leuk recept om te maken. Het is een makkelijk recept om te maken en het is ook zo gemaakt. Mocht je dit recept zoetzuur willen maken, gebruik dan wat meer suiker. Nadat je de sjalotten heb ingemaakt moet de pot of potten minstens 2 maanden in het donker staan voordat je het kunt eten.
voor 1 grote pot of meerdere kleine potten
Ingrediënten:
1 kg kleine sjalotten, geschild
10 gram suiker
2-3 kruidnagels
1 laurierblad
8 peperkorrels
2-3 foelieblaadjes
zout
net zoveel azijn dat de sjalotten onder staan
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Verder nog nodig: goed afsluitbaar pot of potten, zeef, schaal, theedoek, pan
Bereiding:
Schild de sjalotten en spoel ze schoon.
Doe ze in een zeef oven een schaal en strooi er flink wat zout op.
Leg er een theedoek op en laat het zo 24 uur staan.
Na 24 uur dep je de sjalotten af en doe je de sjalotten over in een grote pot of potten.
Verwarm de azijn met de specerijen in een pan voor ongeveer 10 minuten.
Laat de azijn na 10 minuten 5 minuten afkoelen.
Strooi de suiker op de sjalotten en giet er de azijn met specerijen over de sjalotten.
Sluit het nu goed af en zet het in een donkere kast voor minstens 2 maanden.
Schud af en toe eens de pot of potten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl