Sjalotjes met honing en tijm

Dit is een bijgerecht. Je kunt dit serveren bij vleesgerechten, maar ook bij boerenkool, zuurkool of een andere stamppotgerecht. Wij hebben het gisteren met patat gegeten. Het lijkt een rare combinatie, maar het smaakte erg lekker samen. De sjalotjes smaken door de honing zoet en door de tijm heeft het ook iets fris.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 netje sjalotjes of 16-18 sjalotjes
25 gram boter
2 eetlepels honing
1 eetlepel gedroogde tijm
50 ml water
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: koekenpan met deksel of hapjespan

Bereiding:
Pel de sjalotjes en spoel ze schoon.
Doe de boter in de hapjespan en voeg de sjalotjes toe.
Bak de sjalotjes op middelmatig hoog vuur in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
Voeg de honing en tijm toe en roer alles goed door elkaar.
Zet het vuur laag en voeg naar smaak zout en peper toe.
Bak de sjalotjes nog 2 minuten en voeg dan het water toe.
Leg de deksel schuin op de pan en laat alles voor ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe de sjalotjes door elkaar.
Mocht het te droog worden, voeg dan nog wat warm water toe.
Serveer het warm of koud.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Sjalotjes met honing en tijm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.