Singapore noedels met kip en garnalen

Dit recept is simpel gerecht om te maken. Het meeste werk heb je met het snijden van de groenten. Zodra dat is gedaan en je begint met het wokken, dan is het binnen 6 minuten klaar om te eten.

Controleer wel dat alle kipreepjes gaar zijn in verband met salmonellabesmetting. Het wordt afgeraden om rauw kippenvlees te eten. Dat is dan ook de reden waarom ik de kipreepjes dun heb gesneden. Tensloten worden ze ook maar kort geroerbakt en omdat het dunne kipreepjes zijn, zijn ze ook sneller gaar.

Door de kerriepoeder en de chilipeper is dit een licht pittig gerecht. Het smaakt trouwens erg lekker.
Dit recept zou je ook nog als lunchgerecht kunnen eten.
Aanvulling: ook koud is dit goed te eten.

voor 2 personen

Ingrediënten:
150 gram rijstemie
100 gram prei, in ringen gesneden
1 rode paprika, in dunne ringen gesneden
1 rode chilipeper, in dunne ringen gesneden
150 gram kipfilet, in dunne reepjes gesneden
100 gram roze garnalen
1 ui, fijngehakt
1 theelepel verse gember, fijngehakt
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
1 eetlepel glutenvrije sojasaus of tamarindesaus
1 eetlepel sesamolie

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Verder nog nodig: wok, bord

Bereiding:
Kook de mie volgens de verpakking.
Meng de kerriepoeder en de kipreepjes goed doorelkaar.
Verhit in de wok de olie en roerbak hierin de kipreepjes.
Als alle kipreepjes aan alle kanten gebakken zijn, schep je de kipreepjes uit de wok op een bord en zet dit even opzij.
Roerbak de ui, de chilipeper, de gember en de paprika 2 minuten in de wok.
Voeg de prei toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Voeg de sojasaus toe en roerbak alles voor nog 1 minuut.
Voeg nu beetje bij beetje de mie toe en roer alles goed door elkaar zodat de saus en groenten goed opgenomen wordt door de mie.
Voeg de kipreepjes, de garnalen en de sesamolie toe en roerbak ze voor 1 minuut mee met de rest.
Zet het vuur uit en laat het even paar tellen staan.
Verdeel de noedels over 2 borden.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.