Hoe simpel kan een recept zijn? Nou, zo simpel als dit recept. Als je tijdens de kooktijd van de pasta en de saus ook nog wat groenten kookt, dan heb je binnen 15 minuten een complete maaltijd op de tafel staan. Mocht je eens weinig tijd hebben om te koken en je wilt toch gezond eten, dan is dit een ideaal recept om te maken. Mocht je geen lactoseintolerantie hebben, gebruik dan gewone buffel mozzarella. Deze saus smaakt trouwens erg lekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram lactosevrije mozzarella van het merk Minusl (klik)
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 pak van 400 gram gezeefde tomatensaus
1 dikke ui of 2 kleine uien, gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
8 blaadjes basilicumblaadjes, gescheurd in stukjes
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: braadpan, pan voor de pasta
Bereiding:
Verhit de olie in de braadpan en fruit hierin de ui goudkleurig.
Voeg dan de gezeefde tomaten en de basilicumstukjes erbij en roer alles goed doorelkaar.
Breng alles aan de kook en doe de deksel op de pan en zet het vuur zachtjes en laat het zo 15 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta a la dente of gewoon zoals je het gewend bent.
Snijd de mozzarella in kleine stukjes en zet het even apart.
Na 15 minuten doe je de tomatensaus bij de gekookte pasta en voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.
Voeg dan de Parmezaanse kaas erbij en roer dat door de pasta heen.
Verdeel de pasta over de borden en strooi wat mozzarella stukjes over de pasta.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl