Een recept voor 1-2 personen. Het is ook een makkelijk recept om te maken. Er zitten ook niet heel veel ingrediënten in. Maar wel genoeg groenten om er een volledige maaltijd van te maken. De saus is ook erg simpel gemaakt en het is geen vette saus. Eerst roerbak je alle groenten en het gehakt van te voren in een koekenpan. Het vooraf roerbakken is eigenlijk ook meer om het rundergehakt goed gaar te krijgen. Ondertussen kook je de lasagne vellen 4-5 minuten (ik had lasagne van het merk Schär) vooraf. Je raspt wat Parmezaanse kaas. En dan ga je de lasagne opbouwen. Alles bij elkaar is dit recept binnen 40 minuten klaar om te eten. Dit recept is lactosevrij, notenvrij. De lasagne bladen van het merk Schär is niet eivrij (volgens de verpakking). Het merk Rizopia is trouwens wel ei-, lactose-, noten- en glutenvrij. Ondanks dat er niet veel saus bij zit, is dit recept zeker geen droge maaltijd. Er zit precies genoeg saus bij om alles goed gaar en sappig te maken. De lasagne smaakt dan ook erg goed en lekker.
voor 1-2 personen
Ingrediënten:
½ winterwortel, in kleine stukjes gesneden
3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 bleekselderij stengel, klein gesneden
6 champignons, in blokjes gesneden
250 gram rundergehakt
4 lasagne bladen (ik heb de lasagne van Schär gebruikt)
1 theelepel olie
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel ketjap
3½ eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
½ eetlepel Italiaanse kruiden
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, kleine ovenschaal
Oven voorverwarmen: 190 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de lasagnevellen voor volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Maak alle groenten schoon en snijd zoals hierboven is geschreven.
Doe alle groenten met wat olie in een koekenpan en roerbak alles even aan.
Leg alle groenten even apart op een bord.
Doe het gehakt in de koekenpan en roerbak het gehakt totdat het bruin is geworden.
Voeg dan alle groenten weer toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg de Italiaanse kruiden toe, samen met de tomatenketchup en de ketjap.
Maak dit mengsel af met wat zout en peper.
Vet de ovenschaal in met wat olie en leg een dun laagje van het groentegehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal.
Leg dan 2 lasagnevellen op het mengsel en leg daar weer een dunne laag groentegehaktmengsel op.
Strooi 2 eetlepels Parmezaanse kaas op het mengsel.
Leg dan de laatste 2 lasagnevellen op het mengsel en leg de resterende groentegehaktmengsel op de lasagnevellen en strooi als laatste de resterende Parmezaanse kaas er op.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en laat het voor ongeveer 30 minuten in de oven staan.
Als de bovenkant van de lasagne bruin is gekleurd, dan is de schotel klaar.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dat lijkt me een heerlijk slank recept.
Het is niet alleen slank, maar ook nog lekker.