Dit is een variatie van een recept wat ik al eens eerder had gemaakt met teriyakisaus. Alleen is dit een simpeler recept. Niet met veel extra kruiden gemaakt. Eigenlijk alleen met deze saus en versgemalen zwarte peper.
Wij hebben dit recept al meerdere keren gegeten en hij is echt een favoriet bij ons. We hadden het ook al eens gemaakt met noedels, maar we vonden allebei dat dit recept veel lekkerder is met rijst dan met noedels. Dat dit recept een favoriet recept is, is dat het snel gemaakt is en gezond is om te eten.
Dit recept is voor 2 mensen. Als je het wilt maken voor bijvoorbeeld 4 mensen, verdubbeld dan de ingrediënten.
Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Binnenkort plaats ik een kookvideo waarin je vanaf het begin tot het einde kan zien hoe ik dit recept hebt gemaakt. Dit is de link naar de eerste echte kookvideo op mijn You Tube kanaal (klik). Normaal maakt ik niet zulke lange video’s of filmpjes.
voor 2 personen
Ingrediënten:
160 gram ongekookte rijst (voor 2 mensen)
1 prei, in de lengte doormidden gesneden en in halve ringen gesneden
1-2 wortel, in juliennereepjes gesneden
75 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
1 ui, gehalveerd en in reepjes gesneden
1/2 paprika, in reepjes gesneden
1/4 spitskool, im dunne reepjes gesneden
1-3 bosuitjes, in stukjes gesneden
75 gram taugé
olie om te bakken
versgemalen zwarte peper
5-7 eetlepels teriyakisaus (ik heb het merk Lee Kum Kee, Gluten Free Teriyaki Sauce gebruikt)
Bereidingstijd: plusminus 15-20 minuten
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, rijstkoker of pan om rijst te koken, vergiet voor de rijst af te gieten
Inductiekookplaat: in het begin op 200 graden (hoog vuur), alles roerbakken en dan verlagen naar 120 graden
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
Zet de gekookte rijst apart.
Pak de hapjespan en doe er wat olie in.
Begin met de ui, roerbak dit paar minuten.
Voeg dan een voor een een andere groente erbij, begin met de groente die de meeste tijd nodig heeft om gaar te worden.
Als alle groenten in de pan zijn gedaan en goed door elkaar gemengd zijn, dan voeg je er 5-7 eetlepels teriyakisaus erbij.
Alles weer goed mengen en als laatste versgemalen zwarte peper eroverheen strooien.
Roer alles nog een keer goed door en zet het vuur lager of de inductiekookplaat op 120 graden, maar zorg er voor dat het wel blijft pruttelen.
Laat het 10 zachtje pruttelen.
Voeg na de 10 minuten pruttelen de gekookte rijst toe en meng alles goed doorelkaar en zet dan het vuur of inductiekookplaat uit.
Serveer het gerecht direct en geef er eventueel een salade bij.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl