Simpele en snelle vegetarische nasi

Dit is zoals wij nasi (of bami) maken. De kooktijd van dit recept is dan ook precies de kooktijd van de rijst.   Je moet dan wel er voor zorgen dat als je de groenten gaat roerbakken, de groenten al gesneden moet zijn. Zodra je de rijst gaat koken, begin je ook gelijk met het roerbakken van de groenten. Heel af en toe maak ik ondertussen ook nog wel eens satésaus. Wat ik wel altijd doe, is altijd even een eitje bakken. Zo heb je dan in 10-15 minuten tijd een complete maaltijd op tafel. Heb je een pinda- of een notenallergie, dan laat je de seroendeng weg. Of je maakt zelf seroendeng.

Als je bami maakt met dit recept, dan is de kooktijd van de bami iets korter dan de rijst, maar omdat de groenten natuurlijk wel goed geroerbakt moet worden blijft de kooktijd hetzelfde. Je begint alleen wat later met het koken van de bami.

Dit gerecht kan je trouwens ook heel goed met vlees maken. Je begint dan wel met het vlees, vervolgens doe je de groenten en de rest er bij.

voor 2 personen

Ingrediënten:
2 prei, in plakjes gesneden
rode paprika, in blokjes gesneden
½ eetlepel sambal of als je van pittig houdt: 1 volle eetlepel
scheutje sojasaus
olie
rijst
seroendeng (naar smaak).

Voorbereiding: 8-10 minuten
Bereiding: 10-15 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjes

Bereiding:
Snijd de de groenten. Roerbak de groenten in een wok.
Voeg de eetlepel sambal en een scheutje sojasaus er bij en laat het nog even meebakken.
Kook ondertussen de rijst. Zodra de rijst klaar is, voeg je deze bij de groentemengsel.
Goed door elkaar mengen en klaar is de simpele en snelle nasi.
Bak er nog een eitje er bij en je hebt een volledige maaltijd.
Eventueel bestrooien met seroendeng.
In totaal duurt het maken van deze nasi, in totaal niet meer dan 15 minuten.
Bron: eigen recept – Het Glutenvrije Kookhoekje

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Simpele en snelle vegetarische nasi

  1. gebruik je gewoon witte rijst, of een andere soort…. Thuis eten we geen nasi omdat mijn man niet van rijst houdt, maar op mijn werk wil ik het morgen maken voor ongeveer 26 personen als salade/bijgerecht.

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.