Simpel appeltaartje met geitenkaas met honing in een bladerdeegjasje

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Ook dit recept is in het kader van ‘de vriezer leeg eten’. Dit was het laatste glutenvrije bladerdeeg in de vriezer. Daarom heb ik een appeltaartje met geitenkaas (met honing) gemaakt.
Misschien apart van smaak, maar wel erg lekker. Ook in dit recept heb ik weinig ingrediënten gebruikt. Hoe simpel kan een recept soms zijn. 😉
simpel appeltaartje met geitenkaas met honing in een bladerdeegjasje
voor 6 personen

Ingrediënten:
1 pak glutenvrij bladerdeeg (van Schar)
1 appel, in niet al te dikke plakken snijden (en ook niet te dun)
1 geitenkaas met honing (te koop bij AH)
1 ei, losgeklopt
1-2 eetlepels suiker

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten (zie de gebruiksaanwijzing verpakking)
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier, schaaltje
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg (hij moet kunnen buigen zonder te breken).
Smeer met een eetlepel in het midden van het bladerdeeg de geitenkaas uit over de bodem (houd de randen vrij).
Verdeel over de geitenkaas de plakjes appels.
Vouw het bladerdeeg naar binnen.
Breek een ei in een schaaltje en klop het los.
Smeer het bladerdeeg en de appelschijfjes in met het ei en strooi er suiker overheen.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten (zie de gebruiksaanwijzing van de verpakking),
Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
Snijd de taart in punten en serveer ze met wat slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.