Shoarmarol van kalkoenvlees

Ik wilde weer eens wat anders dan stukjes shoarmavlees. Daarom heb ik nu een shoarmarol bedacht. Gemaakt met kalkoenfilet en kalkoenschnitzel. Uiteraard kan je ook kippenvlees gebruiken. Het smaakt goed, het vlees is ietsje aan de droge kant.

voor 2 personen

Ingrediënten:
2 kalkoenschnitzels
250 gram kalkoenfilet
1 grote ui, fijngesnipperd
1½-2 eetlepels shoarmakruiden (klik)

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, keukenpapier, koekenpan

Bereiding:
Spoel de kalkoenfilet en kalkoenschnitzels onder de kraan schoon en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Snipper de ui.
Snijd het kalkoenvlees in kleine stukken en doe dit in de keukenmachine.
Voeg de gesnipperde ui erbij en draai alles fijn.
Voeg de shoarmakruiden toe en vermeng het goed met het vlees.
Haal het kalkoengehakt uit de keukenmachine en draai er 2 gehaktrollen van.
Sla met een vleeshamer de kalkoenschnitzels zo dun als dat mogelijk is.
Leg een gehaktrol op een kalkoenschnitzel en rol hem op.
Doe dat ook bij de tweede rol.
Doe wat olie of boter in de koekenpan en bak de shoarmarollen gaar in plusminus 15 minuten op een laag vuurtje.
Controleer het vlees of het ook echt voor 100% gaar is.
Serveer dit met een salade en een (pitta)broodje of met rijst en roerbakgroenten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.