Omdat ik niet afhankelijk wil zijn van de kruiden in de supermarkt heb ik zelf maar een mengsel gemaakt. Hij ruikt en smaakt goed. Voordeel van zelf kruiden mengen is dat je het altijd kunt aanpassen aan je eigen smaak.
voor ongeveer 75 gram
Ingrediënten:
1 theelepeltje kurkuma
1 theelepeltje pikante paprikapoeder
½ theelepeltje cayennepeper
1 theelepeltje gemalen kaneel
1 theelepeltje komijnzaad
1 theelepeltje venkelzaad
½ theelepeltje gemalen fenegriek
1 theelepeltje gemberpoeder
1½ theelepel zwarte peper
½ theelepeltje gemalen kruidnagel
1 theelepeltje gemalen nootmuskaat
1 theelepeltje gedroogde selderijblad
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: koffiemolen en een goed afsluitbaar potje
Bereiding:
Doe alle kruiden, behalve de selderijblad, venkelzaad en komijnzaad in een klein potje.
Doe de selderijblad, venkelzaad en komijnzaad in de koffiemolen en maal alles fijn.
Schep dit bij de rest in het kleine potje en schud alles goed door elkaar.
Sluit het potje af en klaar zijn de shoarmakruiden.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Dit is handig!