Dit is een eenvoudige lunchgerecht. Je kunt dit warm, maar ook koud eten. Dit recept is dus niet notenvrij, er wordt sesamzaadjes en olie gebruikt. Het is wel glutenvrij, lactosevrij en eivrij.
Wil je dit ook eten, maar ben je een vegetariër of veganist, dan kun je het vlees weg laten en in plaats van honing agavesiroop gebruiken. Dat smaakt net zo lekker.
Het is een simpel en eenvoud gerecht en het smaakt heerlijk.
voor 2-4 personen
Ingrediënten:
350 gram rijstnoedels, een beetje stevige noedels
150 gram kalkoenfilet, in dunne reepjes gesneden
3 bosuitjes, schuine reepjes gesneden
50 gram taugé, gewassen en uitgelekt
10 cm komkommer, geschild en in dunne reepjes gesneden
1-2 knoflookteentje, uitgeperst
2 eetlepels tahin of pindakaas met wat sesamolie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
2 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel honing
snufje vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaadjes
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan, wok, zeef
Bereiding:
Snijd de groenten en het vlees.
Zet een handjevol bosuitjes even apart (wordt later over het gerecht gestrooid).
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin het kalkoenvlees, net zolang het vlees wit is geworden.
Voeg nu de knoflook, tahine, sesamolie, sojasaus, rijstwijn, honing, peper en het snufje vijfkruidenpoeder erbij.
Roerbak alles voor nog eens 5-8 minuten.
Controleer of het vlees gaar is, is dat niet het geval dan laat je het paar minuten langer pruttelen.
Voeg de uitgelekte rijstnoedels erbij en schep alles goed doorelkaar.
Verdeel het over de borden en strooi er wat geroosterde sesamzaadjes en wat bosuitjes over.
Als laatste leg je er wat komkommersliertjes op.
Serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl