Seroendeng

Dit wilde ik al een tijdje zelf maken. Ik heb een recept gevonden en hier en daar ietsje aangepast. Eigenlijk is dit ook niet heel erg moeilijk om zelf te maken. Het enige waar je op moet letten is dat je moet blijven roeren, omdat kokos heel snel verbrandt. Voordeel van het zelf te maken is dat je dan zeker weet dat het 100% glutenvrij is en geen andere toevoegingen hebt. Ander voordeel is dat je gelijk een grote pot hebt. Niet meer de kleine potjes of bakjes uit de supermarkt. Een makkelijk en simpel recept.

Heb je een notenallergie, dan laat je de pinda’s weg. Door de kruiden en de ui smaakt dit net zo goed.

voor ongeveer 500 gram

Ingrediënten:
500 gram gemalen kokos
150 gram gebakken pinda’s
1 eetlepel olie
1 ui, fijngesnipperd
½-1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
1 eetlepel suiker
1 theelepeltje zout

Voorbereidingstijd:
2-4 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: wok, schaal, grote pot of meerdere kleintjes, keukenpapier

Bereiding:
Bak de kokos op een matig vuur zonder olie in een wok.
Houd er rekening mee dat kokos snel verbrandt, dus blijf roeren.
Zodra het bruin begint te worden, haal je de wok van het vuur.
Schep de kokos over in een schaal en maak de wok schoon met een stuk keukenpapier
Vermeng alle kruiden door elkaar en bak dit in de wok met wat olie totdat alles een droog is geworden.
Voeg dan de kokos toe en bak alles nog even door totdat de kokos lichtbruin is.
Zet dan het vuur uit en voeg dan de pinda’s toe.
Laat alles afkoelen en schep het de seroendeng over in een goed afsluitbaar pot.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Seroendeng

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.