Selderijsoep met curry en kokos

Selderijsoep met curry en kokos is een smakelijke soep. Het is door de curry een licht pittige soep geworden. Mocht blijken dat de soep toch nog te scherp is, doe er dan wat suiker en eventueel extra kokosmelk in.
Heb je geen currypasta in huis, doe er dan een theelepeltje kerrie djawa van Conimex (dat is glutenvrij) in (of meer). Uiteraard kan je de curry of kerrie ook gewoon weglaten. De soep is dan wit van kleur. Zonder curry of kerrie smaakt de soep net zo lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 witte selderijknol, geschild en in blokjes gesneden
2 uien, grof gesneden
olie
400 ml groentebouillon
300 ml kokosmelk
½ theelepeltje currypasta
versgemalen peper
zout naar smaak
eventueel voor de garnering bieslook en/of geraspte kokos

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: staafmixer

Bereiding:
Snijd de selderijknol in niet al te grote blokjes , was alles en laat ze uitlekken.
Maak de uien schoon en snijd ze in grove blokjes.
Doe de olie in een braadpan en fruit de ui totdat het goudgeel is.
Voeg de selderijblokjes, bouillon en de kokosmelk toe en breng dit op smaak met de currypasta.
Dek de pan af en laat dit ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje.
Controleer na 45 minuten of de selderijblokjes gaar zijn (met de vork).
Zodra het gaar is, dan puree je alles met de staafmixer.
Proef de soep en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Maak het af met wat bieslook en/of geraspte kokos.
Laat dit nog eventjes voor 2 minuten zachtjes door pruttelen op een laag vuurtje.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.