Selderijsalade

Selderijsalade heb ik al een aantal jaren niet meer gegeten. In een van mijn kookboeken zag ik dit recept staan. Omdat ik selderijsalade altijd al lekker heb gevonden, heb ik het recept gemaakt. Het meeste werk van dit recept zit het hem in het snijden van de selderijsliertjes. Maar zodra dat klaar is, is het recept snel gemaakt. Als je de mayonaise mengsel maakt, moet je wel goed proeven of het goed gekruid is. Dan de selderijsalade goed af laten koelen, want koud is toch altijd het lekkerste. Heerlijk voor op brood en toastjes. Het recept is niet eivrij omdat er mayonaise in zit.

Ingrediënten:
1 selderijknol
mayonaise (en eventueel 1 eetlepel kokosmelk)
1 theelepel mosterd
scheutje witte wijnazijn
versgemalen peper
zout naar smaak
eventueel wat paprikapoeder

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: kookpan, een vergiet en een afsluitbaar schaaltje

Bereiding:
Schil de selderijknol en snijd hem in dunne plakken.
Halveer deze en snijd de halve plakken nu overdwars in smalle reepjes.
Breng een flinke pan water met zout aan de kook, leg de reepjes selderijknol erin en laat het water weer aan de kook komen.
Schep de reepjes er nu meteen weer uit en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Maak de selderij aan met mayonaise met wat mosterd en wat versgemalen peper.
Mocht de mayonaise te dik zijn, verdun het dan met wat kokosmelk.
Maak het af met wat paprikapoeder.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.