Scholrolletjes met paprikapuree is een heerlijk gerecht. Het is een redelijk simpel recept om te maken. Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
Het is een zeer smakelijk recept en zeker de moeite waard om vaker te maken.
Behalve schol, kan je dit recept ook met tongfilet maken.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en notenvrij.
voor 2 personen
Ingrediënten:
3 scholfilets, in de lengte gehalveerd
2 eetlepels olie
1 kleine ui, gesnipperd
¼ theelepel knoflookpoeder of 1 knoflookteentje, uitgeperst
1 rode paprika, ontzaad en in stukjes gesneden
1 theelepel gedroogde oregano
100 ml medium droge sherry
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
10 gram boter
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, steelpan met deksel, keukenmachine of staafmixer, cocktailprikkers
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, paprika en knoflookpoeder voor 1 minuut.
Voeg dan de oregano, 2 eetlepels sherry, zout en peper naar smaak toe en smoor de paprika in circa 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer het paprikamengsel in de keukenmachine of met een staafmixer en verwarm de puree opnieuw in de koekenpan tot het een dikke puree is geworden.
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en spreid ze uit met de velkant naar boven.
Bestrijk de filets dik in met de paprikapuree en rol ze stevig op.
Steek ze vast met een cocktailprikker.
Smelt de boter in een steelpan en zet de scholrolletjes rechtop naast elkaar in de boter.
Schenk de rest van de sherry langs de rand van de pan erbij en stoof de scholrolletjes met het deksel schuin op de pan in 15-20 minuten heel zachtjes gaar.
Serveer op 2 (warme) borden elk drie scholletjes.
Kook het stoofvocht op hoog vuur in tot een licht gebonden jus en schenk deze jus rond de scholrolletjes.
Serveer het als voorgerecht of samen met aardappelpuree en wat groenten als een complete maaltijd.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl