Dit is een overheerlijk, simpel en eenvoudig gerecht. Je kunt dit warm en koud eten. Ik heb dit als lunchgerecht (warm) gegeten, maar je kunt dit ook als een salade (koud) eten of als voorgerecht bij een Aziatische rijsttafel.
Ben je vegetariër of veganist, laat dan het vlees achterwege. Dit recept is niet geschikt voor mensen met een notenallergie. Er zit sesamolie, pindakaas en cashewnoten in.
voor 2-4 personen
Ingrediënten:
350 gram rijstnoedels (een beetje stevige soort rijstnoedels)
175 gram kalkoenfilet, in dunne reepjes gesneden
50 gram cashewnoten, geroosterd en afgekoeld
7 cm komkommer, geschild en in dunne reepjes gesneden
3 bosuitjes, fijngehakt
1 bosuitje, in schuine reepjes gesneden (apart houden)
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
2 eetlepels pindakaas (ik heb Calvé pindakaas gebruikt)
2 eetlepels glutenvrije zoete chilisaus
1 eetlepel glutenvrije sojasaus
1 eetlepel sherryazijn of 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels water
10 geroosterde Szechuan peperkorrels (te koop in sommige supermarkten en toko’s)
olie om in te bakken en te roosteren
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: kookpan, wok en kleine koekenpan voor de cashewnoten en peperkorrels, bord met keukenpapier
Bereiding:
Kook de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze uitlekken.
Rooster de cashewnoten in een klein beetje olie, zodra ze bruin beginnen te worden schep je ze op een bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
Rooster de Szechuan peperkorrels, zodra je ze begint te ruiken zijn ze klaar.
Doe ze op een schaaltje/schoteltje en zet het apart.
Doe wat olie in de wok en roerbak hierin het kalkoenvlees.
Zodra het vlees aan alle kanten wit is voeg je de bosuitjes, knoflook, pindakaas, chilisaus, sojasaus, sherryazijn, sesamolie, peperkorrels en het water erbij.
Roerbak dit voor 5 minuten en voeg dan de uitgelekte rijstnoedels erbij.
Controleer of het vlees gaar is, zo niet laat het dan voor nog eens paar minuten doorpruttelen.
Verdeel het over de borden en strooi er de cashewnoten en de apart gezette bosuitjes over.
Serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl