Gisteren heb ik satéstokjes gemaakt van kalkoenfilet en gemarineerd met wat ketjap en sambal. Dit een tijdje in de koelkast gezet. Satésaus gemaakt en vegetarische nasi (mijn man is vegetariër) en de satéstokjes op een gril klaar gemaakt. Heel wat anders dan wat je in de winkel koopt, veel verser. In de winkel is het vlees altijd iets taai. Het vlees van de satéstokjes was superzacht. Het was trouwens ook een hele tijd terug dat ik dit gegeten had en het was heerlijk.

voor 4-6 personen
Ingrediënten:
300 gram kalkoen of kipfilet, in blokjes gesneden
1 eetlepel sambal
scheutje ketjap/sojasaus of tamarindesaus
Voorbereiding: 10 minuten
Marinadetijd: 20-30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om de kalkoen of kipblokjes te laten trekken in de marinade, satéstokjes, grillpan of koekenpan
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en doe de sambal en ketjap/sojasaus erbij en laat het voor ongeveer 20-30 minuten afgedekt trekken in de koelkast.
Laat ondertussen de satéstokjes in koud water weken.
Steek het vlees aan de stokjes en grill ze in de grillpan of bak ze in de koekenpan.
Maak ondertussen de satésaus (klik).
Bron: eigen recept
Heb net het recept van de Pindasaus gelezen ik neem aan dat je 4 el pindaKAAS bedoeld als ingredient van de Pindasaus…
Ik ga het zeker proberen…. Bedankt
Uiteraard bedoel ik pindakaas. Ik heb het aangepast in het recept. Bedankt.