Dit is zoals ik mijn satésaus maakt. Ik doe het eigenlijk zonder recept. De ene keer is hij daarom wat scherper dan de andere keer. Wel is de satésaus snel gemaakt.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
4-6 flinke eetlepels pindakaas
1 eetlepel (of meer) sambal oelek
een scheutje sojasaus
een scheutje citroensap
1 volle eetlepel suiker
+ 500 ml water
Voorbereidingstijd: 3-5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: middelgrote pan
Bereiding:
Doe alles in een pan en roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas los komt.
Blijven roeren totdat de satésaus begint te koken.
Het vuur onder de pan laag zetten en blijven roeren totdat de satésaus dikker begint te worden.
Zodra de satésaus de juiste dikte heeft, het vuur uitzetten en klaar is de satésaus.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Ik maak het ook zo, voeg alleen een eetlepel keukenstroop er aan toe, of wat bruine suiker dat vinden ze hier het lekkerst. 😀
Ik ben op zoek naar glutenvrije satesaus, maar in volgens jouw recept moet je sojasaus toevoegen. Daar zit toch ook gluten in?
De sojasaus die ik gebruik is van het merk Go-Tan. Deze is glutenvrij en valt onder de codexnorm, d.w.z. <20 ppm bevat. Mocht je hier niet tegen kunnen, dat zou je Tamari kunnen gebruiken van het merk Yakso.