Ook dit is een bijgerecht bij een rijsttafel, maar je kunt dit ook als bijgerecht serveren bij een doodnormale Hollandse groentemaaltijd. Het geeft dan net iets meer pit bij de maaltijd.
Het gerecht is ietsje bewerkelijk, maar evengoed nog snel te maken. Mocht je geen vijzel hebben, dan gebruik je gewoon een keukenmachine of een mes en een snijplank. Alleen ben je met het laatste wel erg lang bezig.
Het is een lekker pittig gerecht en het smaakt heerlijk.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
1 prei, fijngesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 eetlepel sambal oelek
4 kemirienoten
2 eetlepels citroensap
2-3 eetlepels kokosmelk
zout
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: schaal, vijzel, hapjespan of koekenpan
Bereiding:
Snijd de prei heel fijn en schep het in een schaal.
Strooi er wat zout over en kneed dit door de prei en laat dit even staan.
Snijd ondertussen de ui en stamp de kemirienoten fijn in een vijzel.
Doe de ui en de kemirienoten in de hapjes- of koekenpan.
Voeg de kokosmelk en het citroensap en de sambal erbij en roerbak alles even.
Voeg dan de uitgelekte prei bij het kruidenmengsel en meng alles door elkaar.
Kook de massa droog.
Zet het vuur uit.
Serveer het met rijst of noedels.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl