Als je veel sambal gebruikt en je een bepaald merk gebruikt wat in mijn woonplaats alleen bij één supermarkt te koop is, dan wordt het tijd dat je het zelf gaat maken. Eigenlijk is het ook niet moeilijk om het zelf te maken en een voordeel is dat er geen overbodige ingrediënten inzitten. Ik heb geen goede vijzel om het met de vijzel fijn te wrijven. Daarom heb ik een keukenmachine gebruikt. Helaas krijg je het alleen niet goed voor elkaar om het echt fijn te malen. Bewaar de sambal in de koelkast als je niet zoveel gebruikt.
voor ongeveer 350 ml
Ingrediënten:
20 chilipepers, grof gesneden
zout naar smaak, maar minstens 2 theelepels
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine en/of vijzel, potje
Bereiding:
Spoel de chilipepers schoon en snijd de bovenkant en een klein stukje van de onderkant er af.
Snijd de chilipepers in grote stukken en doe ze in de keukenmachine of vijzel.
Voeg er zout aan toe en meng alles fijn.
Als je een grote vijzel hebt, dan wrijf je alles fijn.
Schep alles over in een potje en bewaar het in de koelkast.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Het is echt heel erg makkelijk om te maken, zeker als je het met een keukenmachine maakt.
In de koelkast kan je het lang bewaren, maar als je maar echt weinig gebruikt dan kan je ook wat in kleine diepvriesdoosjes doen en het in de diepvries bewaren.
Lijkt me erg makkelijk te maken. Hoe lang is het houdbaar, denk je?