Sambal goreng telor

Dit is een Indonesisch recept. Het is een licht pittig recept en het smaakt heerlijk. Het mengsel wat over de eieren verdeeld is, is bij mij iets lichter uitgevallen dan normaal. Misschien komt dat omdat ik geen trassie heb gebruikt. Ik heb dit recept vegetarisch gemaakt omdat mijn man dit ook meegegeten had.

voor 4 personen

Ingrediënten:
5 eieren, hardgekookt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en fijngesneden
1 eetlepel sambal oelek
5 kemirienoten
½ theelepel laospoeder
1 theelepel gemalen citroengras
½ theelepel suiker
1 eetlepel tamarinesaus
100 ml kokosmelk
zout naar smaak
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20-30 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, steelpannetje voor de eieren, vijzel of keukenmachine

Bereiding:
Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn.
Snijd de uien, knoflook en de kemirienoten fijn in een vijzel of keukenmachine.
Doe wat olie in de koekenpan en voeg dan het mengsel in de koekenpan, samen met de kruiden,
behalve de rode chilipeper.
Voeg dan de tamarinesaus toe, kook het even op en meng de kokosmelk erdoor.
Voeg als laatste de rode chilipeper toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel doorkoken tot het dik is en giet het dan over de in partjes gesneden eieren.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

One thought on “Sambal goreng telor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.