Sambal goreng kentang kering

Sambal goreng kentang kering is een recept wat ik al heel erg lang wilde maken. Dat is dan nu eindelijk een keertje gebeurd. Het is opzicht een makkelijk recept om te maken.
Je moet alleen wel de tijd nemen en het goed laten drogen. De smaak is zoals je dat gewend bent bij de Chinees-Indonesisch restaurant.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij, vegetarisch en veganistisch.

voor ongeveer 300 gram

Ingrediënten:
2 uien, fijn gesnipperd
1 knoflookteentje, uitgeperst
1 eetlepel sambal oelek
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepeltje laospoeder
3 eetlepel gula djawa suiker of siroop
2 eetlepels ketjap manis of tamarindesaus
2 zakjes fritessticks van 150 gram elk, naturel
olie om te bakken

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: wok, braadpan of hapjespan, bakplaat met bakpapier, schaal
Oven voorverwarmen op: 130 graden

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook in een wok met olie en doe deze in een schaal.
Doe de fritessticks erbij en alle kruiden, suiker en de ketjap manis of tamarindesaus.
Meng alles goed door elkaar.
Leg nu alles op de bakplaat met bakpapier en zet het in een voorverwarmde oven.
Bak het 10 minuten en schep dan de fritessticks om en bak ze dan nog eens 10 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en laat alles afkoelen.
De fritessticks worden vanzelf weer hard en krokant.
Schep tijdens het afkoelen alles even door elkaar.
Zodra het goed is afgekoeld en hard geworden is kan je ze overscheppen in een pot of je eet ze gelijk op.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.