Dit is een overheerlijk Indonesisch gerecht. Lekker pittig van smaak, maar ook zacht van smaak. Eigenlijk gewoon lekker. Serveer dit met rijst of noedels.
voor 4 personen
Ingrediënten:
1 ui, fijngesneden
1 theelepeltje sambal oelek
1 teentje knoflook, gehakt
2 cm verse laos of 1 theelepeltje gemalen laos
1 eetlepel suiker
zout naar smaak
2 eetlepels olie
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en door de helft geknapt of gesneden
200 ml groentebouillon
¼ blok santen, verkruimeld
1 stengel sereh, gekneusd of ¼ theelepeltjes gemalen citroengras
kneepje citroensap
1 laurierblad
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: kookpan
Bereiding:
Fruit de ui, sambal, knoflook, laos, suiker en zout in de olie.
Schep de sperziebonen erdoor en roerbak alles (2 minuten).
Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.
Voeg de santen, sereh, citroensap en het laurierblaadje toe en stoof alles op laag vuur totdat de sperziebonen gaar zijn.
Bron: Het Indonesisch kookboek van A tot Z