Salade met gerookte forel en venkel

Salade met gerookte forel en venkel is een aparte combinatie qua smaak: het zoutige van de forel en de anijsachtige smaak van de venkelknol en de pittige mosterddressing. Kortom, een frisse salade.
Wil je deze salade ook eten maar ben je een vegetariër, geen nood. Je laat gewoon de vis achterwege en je eet het zo op of je kookt paar eieren en je snijdt deze in vieren en klaar is je vegetarische salade. Ben je veganist, dan laat je het ei achterwege en eet je de salade zo op of je strooi er wat noten overheen. Dat smaakt net zo goed.

salade met gerookte forel en venkelvoor 4 personen

Ingrediënten mosterd dressing:
130 ml olie
1-2 theelepeltjes mosterd
1 theelepeltje (afgestreken) suiker
2 eetlepels citroensap

Ingrediënten salade:
1-2 venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels verse bieslook, in stukjes van 2 cm gesneden
2-4 citroenen of limoenen, in vieren gesneden
1-2 eetlepels versgehakte dille
rucolablaadjes (4 blaadjes per persoon)
200 gram gerookte forel (of gerookte zalm)

Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: saladeschaal, schaal voor de dressing

Bereiding dressing:
Doe alle ingrediënten in een schaal en klop alles goed op.
Zet het eten apart.

Bereiding salade:
Snijd de venkel in dunne plakken en doe de plakken in de saladeschaal.
Snijd de bieslook en knip en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm en strooi ze over de venkelplakjes.
Scheur de gerookte forel in stukjes (niet te klein) en voeg dit bij de venkel en bieslook.
Was de citroenen en snijd ze in vieren of achten kwartjes (als je dunne kwartjes wilt hebben) en houd ze apart.
Doe nu de mosterddressing bij de salade en hutsel alles even goed door elkaar.
Pak 4 borden en verdeel de salade over de 4 borden.
Leg de citroenkwartjes bij de salade.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.