Voor een keertje heb ik weer eens een salade gemaakt. Dat doe ik niet zo vaak, omdat ik meestal last krijg van rauwkostsalade. Mijn maag pruimt het gewoon niet. Jammer, want het kan zo lekker zijn. Omdat in deze salade hoofdzakelijk fruit zit, dacht ik dat het nu wel kon. Gelukkig ging het echt goed, mijn maag accepteerde het. In deze salade zit appels, walnoten, bleekselderij en ananas. Het is een frisse salade. De appels zijn zoet, de ananas is friszuur van smaak, de walnoten geven er iets bittere smaak aan en als laatste heb je de iets zoutige bleekselderij. Kortom, het is een heerlijke salade.
Afhankelijk wat voor soort mayonaise je gebruikt, is dit recept ook nog veganistisch.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
2 niet al te zure appels, geschild en in blokjes gesneden
1½ bleekselderijstengel, in dunne plakje snijden
3½ schijven ananas, in blokjes gesneden
50 gram walnoten, grof gehakt
2 eetlepels mayonaise
zout naar smaak
versgemalen zwarte of witte peper
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: saladeschaal
Bereiding:
Schil de appels, verwijder de klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Was de bleekselderij en snijd hem in dunne stukjes.
Snijd de ananasschijven in blokjes.
Hak de walnoten.
Doe alles over in een saladeschaal en schep er 2 eetlepels mayonaise erbij.
Meng alles goed door elkaar en maak het af met zout en peper.
Zet het voor minstens 1 uur in de koelkast.
Serveer het koel.
Bron: aangepast recept