Sajoer taugé

Dit is een vegetarisch groentegerecht. Je kunt dit als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel eten of gewoon met rijst, bami of noedels. Het recept heb ik trouwens ietsje aangepast. Het is een licht pittig recept en het smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram taugé
2 prei, in halve ringen gesneden
1 ui, grof gesnipperd
1-3 teentjes knoflook, uitgeperst
olie
50 ml water
1 eetlepel sambal oelek
½ theelepeltje laospoeder
2 eetlepels tamarinde (ik gebruik Tamari van Yakso)
200 ml kokosmelk
2 eetlepels suiker
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
kokosmelk Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Maak de prei en ui schoon en snijd de groenten.
Vermeng de ui, knoflook, sambal, zout, laos en suiker met het water en de tamarinde.
Voeg de groenten (prei, ui en de taugé) toe aan de specerijen.
Voeg het water toe en roer dan de kokosmelk door het gerecht.
Breng het aan de kook en zodra het begint te koken, zet je het vuur laag en laat je het voor 30 minuten zachtjes pruttelen.
Zet dan het vuur uit en serveer dit bijvoorbeeld als bijgerecht bij een rijsttafel of gewoon met rijst en met wat vlees of een gekookt of gebakken eitje.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.