Weer een recept waar je ruim de tijd voor moet nemen. Rundvleesstoofpot met uitjes en dadels is een recept met een verrassende smaak. Dat komt omdat er naast de sucadelappen ook dadels en een banaan in zitten. De smaakt is verrassend lekker pittig. Dat komt door de cayennepeper. De dadels en de schijfjes banaan geven een zoete smaak aan dit recept.
Lekker met gekookte groenten en aardappelen of aardappelpuree. Een heerlijk en makkelijk recept.
Tips: Lus je geen dadels, neem dan vijgen of rozijnen. De banaan kan vervangen worden door abrikozen.
voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gram sucadelappen
50 gram boter
200 ml water
300 gram sjalotjes of bosuitjes
1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
100 gram verse dadels zonder pit
1 banaan, in plakjes gesneden
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen kruidnagel
½ theelepel chilipoeder of cayennepoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2½ uur
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en bestrooi het met paprikapoeder en peper.
Verhit de 50 gram boter en bak het vlees in circa 10 minuten bruin.
Pel intussen de uitjes en voeg deze aan het vlees toe en laat deze circa 5 minuten zachtjes meebakken.
Voeg de gemalen kruidnagel, chili -of cayennepoeder, zout en 200 ml water toe.
Doe de deksel op de pan en laat dit circa 2 uur zachtjes stoven.
Af en toe roeren.
Was ondertussen de paprika, halveer ze en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.
Voeg de paprikareepjes en de dadels aan het vlees/uien toe en laat deze circa ½ uur meestoven.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Voeg de banaan toe aan de stoofpot en schep deze voorzichtig om.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl