Rundvleescurry Madras is een recept uit de Indiaanse keuken. Het is een sudderrecept, het vlees moet minstens 2 uur sudderen. Ideaal om in een slow cooker te maken.
De kans dat het hierin verbrand is bijna nihil. In de braadpan heb je daar meer kans op.
Het is een heerlijk en eigenlijk ook een makkelijk recept om te maken.
Het smaakt enigszin zoutig en dat komt mede door de vissaus.
Serveer de rundvleescurry Madras met rijst en wat geroerbakte groenten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram magere runderlapjes, in stukjes gesneden
500 ml kokosmelk
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
2 eetlepels rode currypasta
50 gram ongezouten pinda’s
2 eetlepels witte basterdsuiker
2-4 eetlepels limoensap
3 eetlepel vissaus
2 takjes koriander, grof gesneden
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Verder nog nodig: braadpan of slow cooker
Bereiding braadpan:
Breng het vlees met de kokosmelk, laurierblaadjes, kaneelstokje en currypasta al roerend aan de
kook.
Draai het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen en laat het vlees minstens 2 uur garen.
Bereiding slow cooker:
Breng het vlees met de kokosmelk, laurierblaadjes, kaneelstokje en currypasta al roerend aan de
kook.
Zet de slow cooker op stand 2 (hoog) en zodra het goed blijft pruttelen op stand 1 (laag).
Kijk bij je eigen slow cooker welke stand hoog en laag is.
Beiden:
Na 2 uur verwijder je de laurierblaadjes en het kaneelstokje.
Schep de pinda’s erbij.
Voeg de suiker, limoensap en vissaus toe en meng alles goed door elkaar.
Verwarm het geheel nog eens 5-10 minuten door.
Serveer dit met rijst en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl