Rundvlees-tomatensoep

Omdat ik erwtensoep zelf niet lekker vind, heb ik voor mezelf een ander soepje gemaakt: rundvlees-tomatensoep. Het is een simpele soep om te maken. Je zou er ook nog soepballetjes in kunnen doen. De soep smaakt heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
100 gram lendenbiefstuk, in dunne reepjes gesneden
1 liter water
2 runderbouillonblokjes
70 gram tomatenpuree
6 tomaten, in grove blokjes gesneden
4 champignons, in vieren gesneden
2 theelepels witte basterdsuiker
1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel koud water
2 bosuitjes, in schuine plakjes gesneden
oregano
olie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Verder nog nodig: soeppan

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes.
Doe wat olie in de pan en bak de runderreepjes net bruin aan.
Voeg dat het water en de bouillon bij het vlees toe en zet het vuur hoog.
Zodra het water begin te koken voeg je de tomatenblokjes, bosuitjes, champignons, de basterdsuiker en de tomatenpuree toe en zet het vuur laag.
Laat de soep voor 15 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de maïzena met het koude water en voeg dit toe aan de soep.
Roer alles goed door elkaar en maak het af met wat zout en peper.
Laat de soep voor nog eens 2 minuten zachtjes pruttelen en zet dat het vuur uit.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rundvlees-tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.