Rundvlees met tauge en bosui

Ik ben even helemaal op de Aziatische toer, dat komt ook dat ik een alternatief aan het zoeken ben voor brood. Ik heb het nooit een probleem gevonden om 2 keer per dag warm te eten en dit soort gerechten kan je ook heel goed als salade eten. Het is dan ook in een zeer korte tijd klaar, dus ideaal als een middag maaltijd. Wel moet het vlees nog wel in de marinade, dat moet dan minstens 20 minuten afgedekt in de koelkast staan. In de tussentijd kan je dan de rijst of noedels koken. Het smaakt trouwens erg lekker.

voor 2 personen

Ingrediënten:
20 gram runder entrecote, vet verwijderd en in dunne plakjes gesneden
150 gram taugé
2 bosuitjes, fijngehakt
1 theelepeltje maïzena, glad geroerd met 1 eetlepel water
olie om in te bakken

Ingrediënten marinade:
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
2 eetlepels geschilde en geraspte verse gemberwortel
2 eetlepels tamarinde of sojasaus
1 eetlepel water
1 theelepel palmsuiker
2 eetlepels mirin (rijstwijn)

Voorbereidingstijd: 10
Marinadetijd: minstens 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: wok, grote kom, plasticfolie

Bereiding:
Doe alle ingrediënten van de marinade in een grote kom en voeg het vlees toe en schep alles goed door elkaar.
Zet de schaal afgedekt met plasticfolie minstens 20 minuten in de koelkast.
Verhit de wok op hoog vuur en doe de olie erin.
Schep het rundvlees uit de marinade en bak het 2-3 minuten tot het vlees praktisch gaar is.
Bewaar de marinade.
Voeg de taugé, de resterende marinade en het maïzenamengsel toe, schep alles goed door elkaar en roerbak alles voor nog eens 2 minuten.
Serveer dit gerecht met gekookte of gebakken rijst en/of noedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rundvlees met tauge en bosui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.