Rundvlees met broccoli en oestersaus

Dit is een zeer makkelijk en gezond recept om te maken. Serveer dit met rijst of noedels. Dit gerecht is binnen een half uur klaar. Gebruik niet te veel oestersaus, want oestersaus is erg zout van smaak. Ik vond het een heerlijk gerecht. Uiteraard kan je dit gerecht ook als een salade serveren.

voor 4 personen

Ingrediënten:
200 gram broccoli roosjes
400 gram ossenhaas, in dunne reepjes gesneden
5 bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
4 eetlepels bouillon
olie om in te bakken
versgemalen zwarte peper
1-2 eetlepels oestersaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10-12 minuten
Verder nog nodig: wok met deksel, kookpan, zeef

Bereiding:
Blancheer de broccoli roosjes 1 minuut in kokend water.
Giet ze af en spoel ze af met koud water, laat ze uitlekken in een zeef.
Verhit de olie in een hete wok en roerbak hierin 4 minuten de runderreepjes met de uitgeperste knoflook bruin en gaar.
Voeg de broccoli roosjes, de bouillon, oestersaus toe en verhit op een hoog vuur alles afgedekt voor 2-4 minuten.
Schep af en toe alles even om.
Voeg dan de bosuitjes toe en wat versgemalen zwarte peper en roer alles nog eens goed door elkaar.
Serveer dit met gekookte of geroerbakte rijst of noedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.