In het Indonesisch heet dit gerecht Piendag Koenjit. Het is een licht pittig gerecht en iets aan de droge kant. Serveer dit gerecht met rijst of noedels, maar het smaakt ook lekker met gekookte aardappelen en groenten. Het is een makkelijk recept om te maken en de kooktijd is ook niet heel erg lang. Het is klaar als het vlees gaar is. Voor de rest maar weinig te vertellen op dit recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram runderpoelet
500 ml water
2 theelepels kurkumapoeder
¼ theelepel laospoeder
2 rode chilipepers, grof gesneden
1 laurierblad
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Doe alle ingrediënten tegelijkertijd in de pan en breng het aan de kook.
Zodra het water kookt, zet je het vuur zachter maar het moet wel blijven pruttelen.
Kook het vlees totdat het gaar is.
Serveer dit gerecht met wat rijst of noedels en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Mmmmm, ziet er heerlijk uit!