Rundervlees met kurkuma

In het Indonesisch heet dit gerecht Piendag Koenjit. Het is een licht pittig gerecht en iets aan de droge kant. Serveer dit gerecht met rijst of noedels, maar het smaakt ook lekker met gekookte aardappelen en groenten. Het is een makkelijk recept om te maken en de kooktijd is ook niet heel erg lang. Het is klaar als het vlees gaar is. Voor de rest maar weinig te vertellen op dit recept.

piendang koenjit

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram runderpoelet
500 ml water
2 theelepels kurkumapoeder
¼ theelepel laospoeder
2 rode chilipepers, grof gesneden
1 laurierblad
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Doe alle ingrediënten tegelijkertijd in de pan en breng het aan de kook.
Zodra het water kookt, zet je het vuur zachter maar het moet wel blijven pruttelen.
Kook het vlees totdat het gaar is.
Serveer dit gerecht met wat rijst of noedels en wat geroerbakte groenten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Rundervlees met kurkuma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.