Ook dit is een Indonesisch recept: rundervlees in kruidige saus. Het is een licht pittig recept. Je kan dit eten met rijst, rijstnoedels en natuurlijk ook gewoon met aardappelpuree. Verder nog een groentegerecht en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd. Het smaakt goed.
voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gram malse rundervlees, in blokjes gesneden
3 rode sjalotjes, grof gesneden
3 teentje knoflook, grof gesneden
1 theelepel sambal oelek
5 gepofte kemirinoten, fijngewreven
1 theelepel citroensap
1 theelepel basterdsuiker
300 ml water
3 eetlepels olie
2 kafir limoenblaadjes of djeroek poeroetblaadjes
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: wok of braadpan of hapjespan, vijzel of keukenmachine voor de kemirinoten
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze grof.
Meng dit met de theelepel sambal.
Maak de kemirinoten in een vijzel met een stamper fijn.
Voeg de sjalotjes, knoflook, citroensap, basterdsuiker en wrijf alles tot een pasta.
Verhit een wok (of braadpan/hapjespan) op hoog vuur en doe de olie erin.
Bak het vlees rondom bruin.
Roerbak de kruidenmengsel 1 minuut mee.
Doe er 300 ml water, de kafir limoenblaadjes en zout naar smaak bij en breng alles aan de kook.
Stoof het vlees op laag vuur in circa 25-30 minuten gaar.
Bron: aangepast recept
Bedankt voor het doorgeven, Brigitte. Ik was vergeten de link er bij te zetten. Hij doet het nu.
(volgens mij doet de link naar het recept het niet…)