Runderstoofpotje met szechuanpeperkorrels en steranijs is een apart gerecht. Dat komt door de combinatie van steranijs, sinaasappelschillen en door de szechuanpeperkorrels.
Het is een licht pittig en anijsachtige smaakcombinatie. Het smaakt goed. Dit recept kan je combineren met rijst of met aardappelpuree en met gekookte groenten of een salade.
voor 4 personen
Ingrediënten:
750 gram runderlappen
1½ eetlepel bloem
1 grote ui, in dikke ringen gesneden
1 knoflookteentje, uitgeperst
70 gram tomatenpuree
250 ml rode wijn
250 ml bouillon
2 laurierblaadjes
3 lange repen sinaasappelschil
2 steranijs
1 theelepel szechuanpeperkorrels
1 theelepel tijm
1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
3 eetlepels fijngehakte koriander of 1½ theelepel gedroogde koriander
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd slow cooker: 3 uur op high
Bereidingstijd braadpan: 1½ tot 2 uur
Verder nog nodig: braadpan of slow cooker
Bereiding algemeen:
Snijd de runderlappen in grote blokjes.
Vermeng de bloem eerst door de vleesblokjes.
Doe het vlees met de bloem, ui, knoflook, tomatenpuree, rode wijn, bouillon, laurierblaadjes, de reepjes sinaasappelschil, steranijs, peperkorrels, tijm en de rozemarijn in de slow cooker of braadpan.
Bereiding slow cooker:
Zet de slow cooker op de hoogste stand en zet het op 3 uur op high.
Na 3 uur is het vlees gaar en mals.
Proef het geheel en maak het af met wat zout en peper.
Bereiding braadpan:
Zet de braadpan op laag vuur en laat het geheel 1½ tot 2 uur langzaam gaar worden.
Roer het zo nu en dan eens om.
Proef het geheel en maak het af met wat zout en peper.
Haal de laurierblaadjes, de steranijs en de sinaasappelschillen uit de pan.
Roer als laatste de gehakte koriander door en serveer dit met rijst of met aardappelpuree en gekookte groenten of salade.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Weer zo’n bijzondere kruiden- en smakencombinatie. Ik ga dit zeker een keer maken.