Runderstoofpot met groene kool

Runderstoofpot met groene kool is een complete maaltijd. Het is een recept waar je ruim de tijd voor moet nemen, want het staat iets van 2 uur te pruttelen. Behalve water zit hier ook glutenvrij bier in. De smaak is goed.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram magere runderlappen, in blokjes gesneden
2 winterwortels (circa 400 gram), in dikke schijfjes gesneden
750 gram aardappelen, in kleine stukken gesneden
500 gram gesneden groene kool
2 uien, grof gesnipperd
300 ml glutenvrij bier (Glutaner)
250 ml water
1 bouillontablet
25 gram boter
2 kruidnagel
2 laurierblaadjes
2 eetlepels citroensap of witte wijnazijn
2 eetlepels mosterd
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Verder nog nodig: grote braadpan

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout en peper.
Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees in circa 10 minuten rondom bruin.
Pel intussen de uien en snipper deze grof.
Voeg aan het vlees toe: water, bouillontablet, uien, kruidnagels, laurierblaadjes, citroensap, bier en mosterd.
Zet het vuur zacht en laat het 1½ uur zachtjes stoven.
Maak intussen de wortels schoon, was deze en snijd ze in dikke schijfjes.
De aardappelen wassen en in kleine stukken snijden.
Schep de aardappelen, wortelschijfjes en de gesneden groene kool door het vlees en laat het geheel in circa 20 minuten gaar stoven.
Af en toe omroeren.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.