Runderstoofpot met artisjokharten en doperwten

Een overheerlijk recept waar maar weinig over te vertellen is. Helaas zijn artisjokken niet vers te koop bij supermarkten, daarom zijn bij dit recept artisjokharten uit blik gebruikt. Serveer dit recept met gekookte aardappelen of gebakken aardappelschijfjes of met patat. Dit recept smaakt heerlijk, alleen denk ik dat als je wel verse artisjokken weet te bemachtigen dit recept nog veel lekkerder is.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2 uien, fijngesnipperd
1 uitgeperste knoflookteen
2 blikken artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
200 gram verse doperwten (of uit de diepvries)
2 rode paprika’s, ontdaan van zaadlijsten en zaden en in blokjes gesneden
½ theelepel paprikapoeder
6 eetlepels vers gehakte peterselie
sap van een halve citroen
250 ml warm water met 2 theelepels bouillonpoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
300 gram runderstoofvlees, in kleine blokjes gesneden
boter en/of olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, bord

Bereiding:
Doe wat olie en/of boter in de braadpan en bak het rundervlees aan.
Zodra alles bruin is geworden, schep je het vlees op een bord en zet je het even opzij.
Voeg dan de ui en de knoflook in de braadpan en bak ze al roerend goudbruin.
Voeg dan de uitgelekte artisjokharten, paprikablokjes en de doperwten samen met het bouillon toe.
Voeg dan de rundervleesblokjes toe en roer alles even goed door elkaar.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het gerecht met deksel zachtjes voor 15 minuten gaar koken.
Roer na ongeveer 10 minuten de peterselie en citroensap er doorheen.
Maak het gerecht af met zout en peper.
Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen of met gebakken aardappelschijfjes.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.